Salsa Verde

 Lieve lieve mensen,

Vandaag is de dag dat ik begin met mijn 2de sessie van de eerste chemo kuur. Iedere kuur bestaat uit een sessie op dag 1 en een sessie op dag 15. Waarna ik weer 15 dagen rust krijg en daarna begin ik aan de tweede kuur. En het is nog maar de vraag of 2 kuren genoeg zullen zijn… Hieronder een tabelletje want ik merkte dat veel mensen het niet helemaal begrepen. Hoop dat dit helpt.

Eerste Chemo Kuur

Tweede Chemo Kuur

Evt 3de en 4de kuur

Bestraling

Dag 1 Chemo

Dag 3 Chemo

Dag 5/7 Chemo

2*5 dagen bestraling

15 dagen rust

15 dagen rust

15 dagen rust

 

Dag 2 Chemo

Dag 4 Chemo

Dag 6/8 Chemo

 

15 dagen rust

15 dagen rust

15 dagen rust

 

Spannend moment zo wel weer vandaag. En toch wel een beetje angstig... vooral door de slechte nachtrust van vannacht. 

Vannacht echt weer klote geslapen namelijk. Werd opeens zo misselijk dat ik bang was om in slaap te vallen en bijna waren we naar het ziekenhuis vertrokken. In de nacht ook alles uitgekotst en gelukkig voelde ik me daarna soort van beter. Want verder heb ik ook flinke diarree wat niet echt fraai is. Zal wel iets verkeerds gegeten hebben zeggen we dan maar…. Kutzooi… excuus.

Achja mag de pret niet drukken we leven nog!

Kort over mijn leuke dag van gister!

Veel plezier gehad aan het schrijven van mijn blog gister en het recept! Leuk om vanuit verschillende hoeken te zien dat dat koken ook leuk is! Kan ik gewoon mijn passie met iedereen delen!

Verder ook nog aan het project persoonlijke kaartjes gezeten haha. Achteraf misschien wat spijt van want het kost wel erg veel tijd. Achja voor een goed doel is het!!

Ook verschillende telefoontjes gepleegd over die scanner printer en ik heb er eentje gevonden hoor! Wat een gehannes is het om een a3 scanner printer combi voor weinig te vinden zeg! Maar we hebben er een en die bestel ik vanmiddag!

Daarnaast ben ik op avontuur geweest!! In mijn uppie ben ik naar de apotheek gelopen in Valkenburg. Met een rugzak vol met drinken, snoepjes en de nodige suikers vertrokken. Veel pauzes moeten nemen wel maar ik genoot ervan! Eindelijk eens onder de mensen! Ofja soort van haha. Mensen keken me raar aan dat ik op slakkentempo vooruit kwam maar het boeide me geen flikker. Ik was buiten!!

Eenmaal thuis gekomen had ik me lekker gedouched want pfooee ik stonk en mijn vriendin zou langs komen haha.

Toen een hele gezellige middag nog gehad met Pimmel en Sammie. Veel gekletst, lekker gegeten en boh mario karten is echt leipe shit. Hebben ons helemaal verbaasd over de leipe maps die mario kart 8 op de switch heeft. Erg hard moeten lachen met z’n drieën en eer we het wisten was het alweer etenstijd.

Samen met Sammie toen een van onze favo recepten gemaakt, namelijk Salsa Verde!! Op de insta en feesboek hadden jullie dit al kunnen zien. Hier zal ik even kort het simpele recept weer delen! Dat kookboek gaat er komen jongens!

*** RECEPT SALSA VERDE ***

 

PASTASALADE MET SALSA VERDE EN TONIJN

Salsa Verde betekent letterlijk vertaald groene Saus. De saus heeft zijn groene kleur te danken aan de vele groene kruiden die het rijk is. Het basisrecept voor deze sauzen kent zijn oorsprong waarschijnlijk in het nabije oosten en is minstens 2000 jaar oud. Ieder land in Europa heeft zo wel zijn eigen variant en vandaag staat Italië op de lijst. Een heerlijke frisse pasta salade met accenten van munt, peterselie en citroen!! Enjoy!

Voor 4 Personen                             25 minuten

 

Salade:                              

-320 gram pasta

-potje zwarte olijven

-400 gram verse tomaat

-4 rode paprika’s uit pot

-70 gram rucola

-3 potjes tonijn op olijfolie

-1 theelepel oregano

-1 theelepel venkelzaad

-1 verse rode pepper

-20 gram parmezaanse kaas

-1 citroen

 

Salsa Verde:

-1 flinke bos verse munt

-1 flinke bos bladpeterselie

-1 citroen

-4 ansjovisfilets

-2 theelepels kappertjes

-1 grote teen knoflook

-4 eetlepels extra vergiene olie

-2 theelepels dijonmosterd (1 volle)

-1 eetlepel witte wijn azijn

 

Wat erbij eten?:

-vers stokbrood

Bereidingswijze: 

Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.

Ondertussen begint men met het plukken en wassen van alle ingrediënten voor de salsa verde! Doe dit gezamenlijk in een keukenmachine en blender fijn. En ruik!! Ruik hoe lekker die munt en alles een perfect sausje maken! 

Dan zal in de tussentijd de pasta bijna klaar zijn en giet deze netjes af in de wasbak. Doe deze vervolgens in een grote kom en laat een beetje afkoelen.

Begin vervolgens met het snijden van alle andere ingrediënten. Tomaatjes klein, paprika in blokjes en de rode peper heel fijn snijden! Eventueel kunnen de olijven ook klein gesneden worden maar zelf ben ik daar te lui voor. Ook even de tonijn uit blik uit laten lekken en zoveel mogelijk het vocht eruit knijpen.

Als alles gesneden is mag alles samen met de pasta in de grote kom!! Hussel alles lekker door elkaar en huts! Perfecte zomerse salade!!

Prendere due piccioni con una fava!!

Buon Appetito!! 

 










Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste blog - Remissie!!

Nieuwe blogstijl

1. Het begin van het begin!!