Luikse Gehaktballen

Lieve lieve mensen,

Heb gemerkt dat ik het toch leuk vind om korte updates te geven van iedere dag. Rustig ben ik wel aan het volgende hoofdstuk bezig van het Nefrotisch Syndroom. Dus dat komt allemaal! Ben alles door elkaar aan het doen hahah.

Vannacht weer heerlijk geslapen van 22 uur tot 6 uur dus die in/door slaap pilletjes zijn geweldig!! Wel weer een leipe nachtmerrie gehad maar dat mocht de pret niet drukken!

Helaas merk ik wel dat het iedere dag allemaal wat moeizamer gaat of iets. Dus zolang als het gaat zal ik het voortzetten.. Maar mochten jullie niks meer horen, dan wit gér dat!

Nu lekker gedouched en alles. En ik begin maar weer eens wat op mijn typemachine uit te tikken.

Gisteren dus erg veel gedaan.

Verschillende telefoontjes gepleegd met onder andere Ricoh My Print voor een scanner en printer combinatie. Viel me de klomp uit haha. 1,4k voor een beetje goedkope A3 printer combi en iedere maand 55 euro aan service kosten. Dat gaat hem dus niet worden. Nu ben ik zoekende naar een goede A3 scanner voor mijn tekeningen. Als hier iemand tips heeft of ervaringen hoor ik het graag.

Ook nog flink wat kaartjes geschreven, opgeruimd, gegeten, gekookt en leuke dingen opgezocht. Zelf een beetje gaan speculeren over hoe ik alles nu het beste zal gaan uitbrengen? Eerst een kookboek? Eerst het grote nieuws over hoe ik de wereld zie? Of de autobiografie? Hmmm keuzes en zo veel…

Verder kwam de enige echte FalkenFuckboy langs. En ja dat is zijn DJ naam mensen.

Goede gesprekken gevoerd en zieke lunch op tafel gezet. Over van alles dus verteld en daarna even nog snel paar keer afgemaakt met mario kart haha!

Nog wat kaarten schrijven en wat op de GRAM checken en toen kwam Raffie nog ff’tjes langs voor koffie. Met hem heel nice overlegd dat ik met mijn verjaardag leuke bbq wil houden met de boys. Want als het goed is ben ik rond einde van september klaar met alles. 13 oktober ben ik dan jarig en dan heb ik ook 2 weken gehad om uit te rusten. Zou mooi zijn!!

En toen was de dag alweer bijna om! Half 6 en het is alweer etenstijd!

De dag van te voren had ik de inkopen al gedaan voor luikse gehaktballen!! En jongens! Wat geniet ik iedere keer weer van die verdomd lekkere balletjes! Ik keek er dus ook echt al de hele dag naar uit om deze te gaan maken.

Misschien hebben jullie mijn insta story gezien en zagen jullie dat ik dat een beetje samen met jullie heb willen doen. Mooie aangelegenheid dus om mijn allereerst recept voor in mijn recepten boek uit te tikken!! De foto’s voor erbij hebben we al!

Verder wil ik net als mijn grote inspiratie Jamie Oliver bij ieder gerecht kort een verhaaltje vertellen. Net zoals de echte echte sommeliers dat doen wanneer ze een wijn introduceren per gang.

Nu had ik zelf gister wat dingen anders moeten doen kwam ik achteraf achter. Is ook weer eventjes terug dat ik ze gemaakt had namelijk.

Verder kreeg ik nog van Sjakkie Chef een hoop aantal tips die ik de volgende keer wil testen. Iets met extra knapperige ballen en stevigere ballen! Klinkt goed!! Dank!



*** RECEPT LUIKSE GEHAKTBALLEN ***

 

Luikse Gehaktballen

La Cité Ardente is de bijnaam die men geeft aan Luik, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Letterlijk vertaald betekent dit de Vurige Stede en waarom de stad die naam krijgt is een raadsel.

Zal het zijn omdat de stad ligt aan de snelstromende maas zo’n 30 kilometer van Maastricht? Of zijn het gewoon de Luikse Gehaktballen, die ieder mens zijn hart sneller laat kloppen, wanneer deze op het terras op tafel komen? Enjoy!

Voor 4 Personen                             40 minuten

Voor de gehaktballen:                               

-500 gram gehakt

-Paneermeel

-Gesnipperde ui of sjalot

-Zout

-Peper

-Tijm

-Evt. andere kruiden

Voor de saus:

-1 middelgrote uit

-2 kleine sjalotten

-30 gram boter (gevoelsmatig)

-2 flinke eetlepels bloem

-2 eetlepels tomatenpuree

-2 eetlepels witte azijn

-2 eetlepels appel,- en of perenstroop

-4 dl (runder) bouillon

-evt. rozijnen

Wat erbij eten?:

Aardappels:

-Gekookte aardappels

-Krieltjes

-Puree

Groenten:

-Brocolli

-Wortels met boontjes

-Spruitjes

Bereidingswijze:

Snipper de uien heel fijn in kleine blokjes. Kruid ondertussen het gehakt gevoelsmatig met peper, zout, tijm en doe eens gek misschien wat Italiaanse kruiden. Kneed vervolgens de uien en alles lekker door elkaar. Vervolgens op gevoel weer paneermeel erdoor en begin maar met rollen! Als dit klaar is kunnen ze in een pan met boter rondom bruin gebakken worden.

Ondertussen bakken we rustig de andere uien met boter in de pan totdat ze glazig zijn. Zet de waterkoker aan en maak op het gemak de bouillon. Doe deze met alle andere ingrediënten in de pan en roer goed door met de houten lepel!! 

Ballen daarna in de saus et Voilà!! 20 minuten laten sudderen en het is klaar! 

In de tussentijd maakt men de aardappelen en groenten warm en kan de tafel gedekt worden. 

Il n’y a pas de fumée sans feu!!

Bon appétit!! 










Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste blog - Remissie!!

Nieuwe blogstijl

1. Het begin van het begin!!